Ivan Patzaichin

Pe scena festivalului de vâslit Rowmania, creat de Ivan Patzaichin, la Tulcea, s-au ținut aseară momente lungi de reculegere. Rowmania este un concurs al bărcilor cu vâsle inițiat și patronat timp de 10 ani de Ivan Patzaichin, cu scopul de a descoperi pe viitori canotori olimpici, și-n fiecare an se ținea în Deltă sub ochii lui. Acum, concursul s-a oprit în loc ca să-și omagieze creatorul.

Festivalul de vâslit Rowmania, o tradiție a toamnei în Deltă, a debutat anul acesta cu un spectacol trist, fără cel care l-a creat. Pe scena de pe faleza Dunării din Tulcea, locul muzicii a fost luat de o liniște tristă.

Trupa de muzica Subcarpați și ansamblul popalar Rusalka  din Mila 23 comuna natală a lui Ivan Patzaichin au adus în fața publicului o melodie omagiu în memoria marelui artist. O armonie plină de jale, la care toți spectatorii au asistat fără grai.

Mişcarea Rowmania, semnată de Ivan Patzaichin, este un brand sub sportiv și turistic ce susține vâslitul şi programele de dezvoltare durabilă în zonele naturale protejate din Delta Dunării.

Sub brandul Rowmania sunt organizate, în ţară şi în Europa, nenumărate evenimente adresate turiştilor, pentru promovarea unei Românii naturale, care să fie admirată pe îndelete, din barcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

3,2,1… Neversea

A început numărătoare inversă pentru cel mai mare festival care se desfășoară pe o plajă d…