marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Rowmania, în memoriam Ivan Patzaichin

Rowmania, în memoriam Ivan Patzaichin

de Andrei Cernat
Ivan Patzaichin

Pe scena festivalului de vâslit Rowmania, creat de Ivan Patzaichin, la Tulcea, s-au ținut aseară momente lungi de reculegere. Rowmania este un concurs al bărcilor cu vâsle inițiat și patronat timp de 10 ani de Ivan Patzaichin, cu scopul de a descoperi pe viitori canotori olimpici, și-n fiecare an se ținea în Deltă sub ochii lui. Acum, concursul s-a oprit în loc ca să-și omagieze creatorul.

Festivalul de vâslit Rowmania, o tradiție a toamnei în Deltă, a debutat anul acesta cu un spectacol trist, fără cel care l-a creat. Pe scena de pe faleza Dunării din Tulcea, locul muzicii a fost luat de o liniște tristă.

Trupa de muzica Subcarpați și ansamblul popalar Rusalka  din Mila 23 comuna natală a lui Ivan Patzaichin au adus în fața publicului o melodie omagiu în memoria marelui artist. O armonie plină de jale, la care toți spectatorii au asistat fără grai.

Mişcarea Rowmania, semnată de Ivan Patzaichin, este un brand sub sportiv și turistic ce susține vâslitul şi programele de dezvoltare durabilă în zonele naturale protejate din Delta Dunării.

Sub brandul Rowmania sunt organizate, în ţară şi în Europa, nenumărate evenimente adresate turiştilor, pentru promovarea unei Românii naturale, care să fie admirată pe îndelete, din barcă.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult