marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Rusia a atacat Ucraina. Noi convoie militare vin spre Baza Mihail Kogălniceanu

Rusia a atacat Ucraina. Noi convoie militare vin spre Baza Mihail Kogălniceanu

de Redacția Dotto

Rusia a atacat Ucraina. Vladimir Putin a anunțat în această dimineață o operațiune militară specială în Ucraina. La scurt timp după anunț în orașele Odesa, Kiev, Harkov, dar și în estul țării s-au auzit explozii.

Agențiile de presă străină scriu că cel puțin opt persoane au fost ucise și nouă au fost rănite în timpul bombardamentelor rusești. România, dar și alte state ale UE, printre care Bulgaria și Polonia, au solicitat activarea articolului 4 din Tratatul NATO, care stabileşte un mecanism permanent de consultare între aliaţi. Comunitatea internațională condamnă cu fermitate acțiunea Rusiei, pe care premierul Belgiei a descris-o, citez: cel mai negru moment al Europei după cel de-al doilea Război Mondial. Spre Baza NATO de la Mihail Kogălniceanu se îndreaptă mai multe convoaie militare. Este vorba despre camioane care aduc tehnică militară de la o bază NATO din Germania. De altfel, la Kogălniceanu se fac exerciții zilnice între militarii români, americani și cei italieni, detașați aici. Aseară au avut loc exerciții pe mare, iar astăzi urmează să aibă loc alte exerciții la Capul Midia. Dezbatem subiectul cu analistul politic Cristian Hrițuc. Bună ziua. Mulțumesc că sunteți alături de noi.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult