vineri, 14 iunie, 2024
Home Breaking news S-a cerut de trei ori renumărarea voturilor la Costinești

S-a cerut de trei ori renumărarea voturilor la Costinești

de Redacția Dotto

Situația tensionată, în continuare, la Costinești, unde s-a cerut de trei ori renumărarea voturilor. Asta după ce atât candidatul PNL, cât și cel al PSD s-au declarat pe rând câștigători. Un vot a fost mărul discordiei, pe care și l-au revendicat ambii candidați. Pentru lămurirea situației, în această dimineață, la Primăria Costinești, a descins judecătorul Vlad Jipa, trimis de Biroul Electoral Județean Constanța.

De trei zile voturile sunt numărate și renumărate la Costinești pentru a stabili cine a câștigat alegerile. Lupta se dă între primarul în funcție din partea PSD, Dorin Jeanu și candidatul PNL, mai tânărul Gheorghe Mechenici.

”Am stat 40 de ore am plecat la 3 m-am intors la 8. Se renumara pe fiecare sectie de votare. Au fost acceptate trei buletine fara a avea stampila de siguranta”

Dorin Jeanu, primar în funcție

”Mult stres, ieri pierdusem la un vot, azi am castigat la doua voturi diferenta.”

Gheorghe Mechenici, candidat PNL

Cele două voturi de care vorbește candidatul liberal ar fi fost introduse greșit de alegători în urna pentru Consiliul Local și nu în cea pentru Primar. Și nu au fost singurele probleme. Fix când rezultatele trebuiau introduse în sistemul informatic, Primăria Costinești a rămas fără curent, ceea ce înseamnă că sistemul de supraveghere nu a mai funcționat.

”Normal ar trebui sa mearga camerele pentru ca au acumulatori, iar firma nu stim daca a venit cand curentul a fost luat.”

”Eu am o suspiciune de fraudare, din moment de fix de dimineață nu a mai fost curent, a trebuit să aducem curent, ca să avem curent continuu, în primarie nu s-a armat alarma.

Situația ar trebui să se lămurească astăzi, după ce la Costinești a ajuns reprezentantul Biroului Electoral Județean, care supraveghează procesul de renumărare și raportare a voturilor.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult