joi, 13 iunie, 2024
Home DOTTO News S-a lansat licitația pentru reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

S-a lansat licitația pentru reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța

de Redacția Dotto

A fost lansată licitația pentru reabilitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 91 de milioane de lei fără TVA, din care aproximativ 30 de milioane fonduri nerambursabile din PNRR. Lucrările presupun printre altele consolidarea clădirii, care are risc seismic ridicat, și reorganizarea secțiilor de spital. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanțare. Toate detaliile despre lucrări vin în continuare de la Luminița Lare, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Vă reamintim, Spitalul de Boli Infecțioase a fost închis în 2021 din cauza unui incendiu izbucnit în Secția ATI. 12 persoane și-au pierdut viața atunci. Între timp, în curtea unității medicale a fost construit un spital modular cu 52 de paturi, dintre care 10 de Anestezie Terapie Intensivă (ATI). Înainte de incendiu, Spitalul de Boli Infecțioase avea 160 de paturi. Acesta funcționează acum doar parțial. 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult