Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Vești bune pentru pacieți. Spitalul de Boli Infecțioase poate primi pacienți la orice oră, inclusiv în weekend. De săptămâna aceasta la Spital sunt funcționale o linie de garda și o secție cu 19 paturi. Managerul unității medicale speră ca în scurt timp să se redeschidă toate secțiile, inclusiv un modul de terapie intensivă.

După nouă luni de la izbucnirea incendiului care a închis Spitalul de Boli Infecțioase, acesta își reia treptat activitatea. După ce secția de spitalizare de zi a fost deschisă în urmă cu trei săptămâni, de săptămâna aceasta mai funcționează încă o secție cu 19 paturi, dar și o linie de garda.

După finalizarea tuturor lucrărilor de renovare, în spital ar urma să funcționeze 80 de paturi, la care se vor adăuga alte 52 din spitalul modular. Înainte de incendiul din octombrie anul trecut, spitalul dispunea de 160 de paturi de spital.

Cât despre secția de Terapie intensivă, aceasta va funcționa pe o perioadă de 10 ani în noul spital modular, ce va fi construit în curtea actualei unități medicale de infecțioase.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase spune că redeschiderea spitalului era necesară, cu atât mai mult cu numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou.
În urma incendiului care a cuprins secția de ATI a Spitalului de Boli Infecțioase șapte pacienți și-au pierdut viața pe loc, iar alți cinci după ce au fost transferați la alte unități medicale din județ.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…