Droguri

Caz șocant la Năvodari. Un adolescent de numai 15 ani și-a pus capăt zilelor din cauza notelor mici obținute la școală.

Băiatul a fost găsit spânzurat sub Podul feroviar din localitate de un trecător care a alertat poliția. Copilul era clasa a opta și urma să susțină evaluarea națională. Părinții și prietenii sunt împietriți de durere.


Copilul a plecat de acasă și urma să ajungă la școală, unde studia în clasa a opta. Nu a mai ajuns însă. Într-un moment de rătăcire s-a oprit sub un podul feroviar din oraș și și-a pus capăt zilelor.

În 2019, adolescentul a participat la un concurs de matematică, iar acum urma Evaluarea Națională. Apropiații spun că începând cu clasa a șasea a făcut multe ore online și performanțele sale la învățătură scăzuseră. În ultima perioadă luase note mici. Cu toate acestea, nimeni nu își explică ce l-a împins spre copil să recurgă la acest gest extrem, mai ales că părinții au fost mereu alături de el.

La școala la care învăța, unde sunt înscriși 600 de elevi, adolescentul era în grija psihologului școlar, singurul din unitatea școlară, cu care se întâlnea periodic mai multe ore pe săptămână. Despre familia băiatului, vecinii spun că sunt oameni de cumsecade, pe care nu i-a auzit nimeni vreodată certându-se.

Specialiștii atrag atenția că adolescența este o etapă importantă, cu multe schimbări, iar părinții și profesorii trebuie să fie atenți la schimbările de comportament ale copiilor și să le creeze un mediu în care să se simtă în siguranță.
În cazul băiatului din Năvodari se fac acum cercetări pentru a se stabili exact în ce condiții a survenit decesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Canicula topește Constanța

51 de grade are nisipul în Mamaia. Un val de căldură extremă a pus stăpânire pe tot litora…