sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate S-au împlinit 43 de ani de la tragedia navei Independența

S-au împlinit 43 de ani de la tragedia navei Independența

de Redacția Dotto

Astăzi se împlinesc 43 de ani de la tragedia celei mai mari nave construită vreodată în România. 42 de marinari și-au pierdut viața în explozia de atunci.

În anul 1979, petrolierul se afla în Marea Marmara, la primele ore ale dimineţii, atunci când a fost lovit de cargoul grecesc Evriali. În urma accidentului izbucneşte un incendiu, alimentat de cele 95.000 de tone de ţiţei încărcate la navă. Explozia a provocat 42 de morţi, iar 11 corpuri nu au mai fost găsite. Au scăpat din flăcări cu viaţă doar trei persoane, care s-au aruncat în apă în partea opusă celei în care a avut loc accidentul.

Incendiul a durat 29 de zile și a fost stins pe data de 14 decembrie 1979.

Nava avea 150.000 tdw, 302 metri lungime şi înălţimea asemenea unui bloc cu 15 etaje.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult