Certificat

Noi restricții la Constanța. Restaurantele, barurile, terasele și sălile spectacol se vor închide mai devreme și vor funcționa la doar 30 la sută din capacitate, la fel și sălile de fitness și cinematografele.

Reguli mai stricte vor fi și în școli. Acestea s-ar putea închide din nou dacă în localitate incidența depășește 3 la mie, iar procentul de vaccinare în rândul profesorilor este sub 60%.

La Constanța, incidența este aproape de 4 la mia de locuitori, iar în județ se apropie de 3. Numărul persoanelor care se îmbolnăvesc de COVID-19 crește de la o zi la alta, ceea ce a reunit de urgență autoritățile, care au luat din nou măsuri restrictive.

Potrivit noii hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, activitatea în baruri, cluburi și discoteci a fost interzisă, iar restaurantele, cafenelele și terasele vor putea funcționa în continuare la numai 30 la sută din capacitate. Nu se mai permite nici organizarea evenimentelor private: precum nunțile, botezurile sau mesele festive, iar școlile unde cadrele didactice nu sunt vaccinate în proporție de peste 60 la sută vor fi închise.

Reprezentanții HORECA se plâng că vor fi din nou afectați de aceste reguli stricte, prin faptul că, mare parte din mesele restaurantelor și teraselor vor rămâne goale.

Mulți constănțeni spun că s-au săturat de restricții și mai ales de purtarea măștii de protecție.

Alții, din contră, sunt de părere că numai cu reguli stricte vom trece de pandemie.

Măștile de protecție agreate conform noilor reguli care trebuie purtate în toate spațiile publice deschise aglomerate și în toate spațiile închise sunt cele chirurgicale cu trei straturi și cele tip FFP2, măștile textile și cele din plastic fiind interzise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…