miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Sala Sporturilor din Constanța are un parchet unic în România, identic cu cel folosit în NBA

Sala Sporturilor din Constanța are un parchet unic în România, identic cu cel folosit în NBA

de Redacția Dotto

CSM Constanța a prezentat detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru Sala Sporturilor și care apoi va fi mutată în noua Sală Polivalentă.

Produs de compania americană Connor, sistemul de parchet modular este identic cu cel folosit la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, precum și de majoritatea echipelor din NBA.
Personalizat cu însemnele clubului municipal, parchetul a fost deja testat de către sportivii echipelor de handbal și de baschet, care au obținut la finalul săptămânii trecute victorii în primele meciuri din noul sezon disputate pe teren propriu. Baschetbaliștii au învins pe CSM Târgu Mureș 84-70, iar handbaliștii au trecut de CSM București cu 28-26.

“Parchetul pe care se joacă în acest moment în Sala Sporturilor din Constanța și se va juca și în noua arenă multifuncțională, este cel mai modern produs de pe piață în acest domeniu al suprafețelor de joc din lemn masiv. Suntem fideli strategiei care a stat la baza funcționării și dezvoltării clubului nostru și în care infrastructura sportivă este unul dintre cei patru piloni pe care ne bazăm. Sportivii noștri au nevoie de cele mai bune condiții de joc și de pregătire”, a declarat Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

La eveniment au participat sportivii Annemarie Gödri-Părău și Rolland Török– baschet, Ionuț Nistor – handbal și Grigore Andrei – volei, alături de preparatorul fizic Cezar Bărăgău, Emil Jean Nechita Ionescu – director executiv DJST Constanta și Andreea Cârlioru, șeful Compartimentul Sport de la CSM Constanța.
Sistemul de parchet instalat în Sala Sporturilor din Constanța este realizat din lemn de arțar de Grad 1 din punct de vedere al calității și este singurul de acest tip din România. Densitatea și textura acestui lemn, care provine de la o specie de arțari ce crește doar la nord de paralela 35, în Statele Unite și Canada, îi conferă o rezistență sporită în timp, cu o durată de viață de peste 30 de ani, interval în care poate fi refinisat de până la șase ori.

“Am analizat și am studiat mai multe sisteme de parchet înainte de a lua o decizie în ceea ce privește produsul final. Așa cum în marile arene din întreaga lume suprafața de joc devine un simbol pentru oraș, și terenul din Sala Sporturilor este personalizat cu identitatea vizuală a clubului. Vrem să dezvoltăm în continuare această cultură a sportului și să construim o comunitate strânsă în jurul emblemei CSM”, a mai spus Talpeș.

În acest moment marea majoritate a echipelor care evoluează în NBA o fac pe un parchet de acest tip, printre care Boston Celtics, Golden State Warriors, Milwaukee Bucks, Brooklyn Nets sau Philadelphia 76ers.
De asemenea, ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, Rio 2016 și Tokyo 2020 au avut loc pe un parchet Connor, iar turneul final al NCAA se joacă din anul 2006 pe un asemenea sistem de parchet modular.

Pe lângă lemnul de calitate, cu o suprafața netedă, sistemul Powershock, aflat sub stratul de lemn, asigură elasticitatea, protejând articulațiile și oferă astfel o siguranță sporită sportivilor.

Sistemul modular este fiabil și rezistă în timp la repetatele operații de montare și demontare necesare în cazul unei arene multifuncționale, care poate găzdui pe lângă meciurile de baschet și alte evenimente precum conferințe sau concerte.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult