marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Salvați de la înec de polițiștii de frontieră români

Salvați de la înec de polițiștii de frontieră români

de Ileana Gheorghiu

Aproape 500 de persoane au fost salvate din apele Mării Mediterane de polițiștii de frontieră români. Acestea se aflau în pericol pe ambarcaţiuni supraaglomerate și de mici dimensiuni, ce navigau în Mediterană.

Nava  Poliţiei de Frontieră Române a executat misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare la frontiera maritimă externă din sudul Italiei. În timpul misiunii echipajul navei, format din 28 de poliţişti de frontieră, a efectuat peste 100 de ore de patrulare pe mare și a participat la 6 operațiuni de căutare și salvare a vieților omenești pe mare. Poliţiştii de frontieră români au salvat, transbordat şi transportat 484 de persoane, printre care și foarte mulți copii, de diferite naţionalităţi. Cu toții au fost aduși la mal în siguranță și preluați de autorităţile italiene. După patru luni de misiune, polițiștii români s-au întors, săptămâna aceasta, înapoi acasă. Ei au fost așteptați la chei de conducerea Gărzii de Coastă care le-a urat bun venit acasă și i-a felicitat pentru îndeplinirea cu succes a misiunii. Polițiștii de frontieră români au acționat în cadrul Operaţiunii Comune “THEMIS” 2022 – Italia, a Agenţiei Europene FRONTEX.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult