Pornesc în trombă la stingerea incendiilor atunci când se dă alarma și participă la căutări de salvare ca în filme. Este vorba despre 160 de voluntari constănțeni care vor să simtă adrenalina specifică unei unități de pompieri.
Au între 16 și 65 de ani, au profesii diferite și se alătură echipajelor din tot județul. După 240 de ore de voluntariat, ei pot deveni salvatori cu acte în regulă. Iată povestea a doi dintre voluntari, care ne-au împărtășit experiența lor.
Semia este economist de profesie, dar la cei 44 de ani simte că ar vrea să facă și altceva în viață. Șansa la o schimbare a venit atunci când a aflat despre programul de voluntariat în cadrul ISU Dobrogea. Cu lacrimi în ochi și mândră că poate purta uniforma de pompier, Semia ne povestește cum a decurs una din cele mai solicitante intervenții la care a luat parte.
Gabriela a renunțat la cursurile facultății de Politehnică pentru a deveni asistent generalist. Are ocazia sa capete experiența necesară ca voluntar în misiunile pompierilor și se simte onorată să contribuie la binele comunității.
În prezent, 160 de voluntari, veniți din medii profesionale diferite, spun zilnic Prezent alături de membrii echipajelor de pompieri, din tot județul Constanța. Cei care doresc să dea o mână de ajutor salvatorilor, dar și să capete experiență, parcurg minimum 240 de ore de cursuri de prim ajutor, intervenții, acțiuni de stingere a incendiilor și căutări de salvare.
Încă din 2016, programul Salvator din pasiune atrage voluntari, dornici să ajute comunitatea sau să devină, într-o bună zi, colegi cu salvatorii. Dacă pentru unii pare o misiune imposibilă, pentru alții este o provocare să participe la misiunile de salvare și să simtă satisfacția unei acțiuni finalizate cu succes.