vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate Șantierele de pe litoral poluează mediul

Șantierele de pe litoral poluează mediul

de Redacția Dotto

98% din șantierele de construcții de pe litoral nu respectă legislația de mediu. Iar cea mai gravă situație este în nordul litoralului. Este concluzia comisarilor Gărzii de Mediu, care au verificat timp de o lună șantierele rezidențiale de la malul mării. Cele mai multe probleme sunt legate de gestionarea deșeurilor și lipsa infrastructurii pentru împiedicarea răspândirii prafului.

În urma celor 113 controale pe care le-au făcut pe litoral, inspectorii de mediu au împărțit 83 de amenzi în valoare de aproape 1,4 milioane lei. Citez „Când deșeurile sunt depozitate necorespunzător într-o zonă cum este cea de litoral, unde vântul este puternic, există riscul ca multe gunoaie să ajungă chiar și în Lacul Siutghiol, care este arie protejată. Situația cea mai gravă este în zona de nord a litoralului, atât din cauza numărului mare de șantiere de construcții, cât și a densității acestora”, a transmis directorul Direcției de Control din cadrul Gărzii de Mediu, Nicolae Badea.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult