Sărbătoarea Etniei Tătare, celebrată la Constanța

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România organizează în perioada 13 – 17 decembrie 2022 proiectul „Repere identitare dobrogene – 13 Decembrie, Sărbătoarea Etniei Tătare din România”, proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Proiectul se va deschise marți, 13 decembrie, în ziua în care este marcată oficial Sărbătoarea Etniei Tătare din România, cu simpozionul „Din istoria tătarilor” care va avea loc la sediul central al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, începând cu ora 17.00 și la care sunt invitați dr. Andrzej Drozd – Universitatea din Varșovia (Polonia), dr. Emanuel Plopeanu – Universitatea „Ovidius” din Constanța, dr. Metin Omer – Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Sâmbătă, 17 decembrie 2022, începând cu ora 17,00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va avea loc un spectacol susținut de ansambluri și de elevi de la Școala Comunitară de la Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România.

Proiectul „Repere identitare dobrogene – 13 Decembrie, Sărbătoarea Etniei Tătare din România” îşi propune să contribuie la o cât mai bună cunoaștere a principalelor momente istorice în rândul comunităţii tătare din România. Principalul obiectiv al manifestărilor organizate în cadrul proiectului constă atât în apropierea membrilor comunităţii de valorile culturale şi spirituale specifice etniei tătare, cât și de promovarea valorilor identitare în rândul populației majoritare. De asemenea, proiectul îşi propune să contribuie la implicarea cât mai activă a tuturor membrilor în viaţa comunităţii prin participarea la evenimentele organizate de UDTTMR.

„Sărbătoarea Etniei Tătare din România”, marcată anual la data de 13 decembrie, este recunoscută oficial prin Legea nr. 453/2006. Potrivit acesteia, „în localităţile unde trăiesc etnici tătari, autorităţile administraţiei publice locale sprijină organizarea manifestărilor cultural-artistice dedicate zilei de 13 decembrie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…