Sărbătoarea Rusaliilor, pe înțelesul copiilor

Sărbătoarea Rusaliilor explicată pe înțelesul copiilor. Elevii de la Școala din Culmea, județul Constanța au aflat, în cadrul acestei activități, că românii serbează Rusaliile la 50 de zile de la Învierea Domnului, iar sărbătoarea ține trei zile sau o săptămână, în funcție de zonele țării.

De Rusalii sunt legate și câteva superstiții, încă respectate cu precădere în zonele rurale, dar și la oraș. Coordonatoarea activităţii, Laura Parfinov, referent de specialitate la Centrul,,Teodor T. Burada”, le-a prezentat elevilor detalii cu privire la originea acestei sărbători, precum şi legende populare despre Rusalii şi Iele. De asemenea, elevii au avut ocazia să modeleze din lut frunze de nuc și să deseneze trandafiri, simboluri strâns legate de sărbătoarea Rusaliilor.

În Dobrogea, spre exemplu se spune că de Rusalii trebuie să împodobești casa cu frunze sfințite de tei și nuc, pentru a alunga duhurile rele sau Ielele.  Activitatea de la Școala din Culmea a fost susținută de specialiștii Centrului Cultural Teodor T Burada din Constanța, cu scopul promovării culturii tradiționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Sala Sporturilor din Constanța are un parchet unic în România, identic cu cel folosit în NBA

CSM Constanța a prezentat detalii legate de suprafața de joc recent achiziționată pentru S…