Scad cazurile de COVID-19 la Constanța

Incidența COVID-19, în scădere la Constanța. Dacă la începutul lunii noiembrie, în municipiu rata incidenței depășea 11 la mia de locuitori, astăzi înregistrăm puțin peste 8 îmbolnăviri la mie.

Odată cu scăderea cazurilor de imbolnavire a scăzut și numărul persoanelor care vin să se vaccineze. Acesta a scăzut cu cel puțin 200 de persoane pe zi, conform informațiilor primite de la cel mai mare centru de vaccinare din județ.

Trendul descendent al ratei incidenței la Constanța a început de săptămâna trecută, iar dacă numărul de îmbolnăviri va continua să scadă, cel mai probabil săptămâna următoare rata incidenței nu va mai trece de 6/1000 locuitori. Odată cu incidența a scăzut însă și numărul care doresc să se vaccineze.

În timp ce unii constănțeni abia acum își fac curaj pentru prima doză de vaccin, alții se prezintă pentru a-și completa schema de vaccinare.

La 1 noiembrie, rata incidenței COVID-19 în județul Constanța era 9,60 la mia de locuitori, iar în municipiu de 11,6 la mia de locuitori. Trendul descendent a continuat în aceste zile, iar astăzi rata pe județ a atins 6,89 la mia de locuitori , în timp ce în oraș a ajuns la 8,2 la mia de locuitori.

Autoritățile atrag atenția că acest trend descendent al numărului de îmbolnăviri nu se reflectă și asupra situației din spitale. Acolo situația este în continuare tragică, iar secția ATI este sufocată în continuare de pacienți, majoritatea intubați.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, în județul Constanța au fost confirmate 66.004 persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar 1.987 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vești proaste de la brutari. Pâinea, mai scumpă

Vești proaste de la brutari. Pâine s-a scumpit deja cu peste 10 la sută, iar prețul va con…