vineri, 14 iunie, 2024
Home Actualitate Scad cazurile de COVID-19 la Constanța

Scad cazurile de COVID-19 la Constanța

de Redacția Dotto
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Incidența COVID-19, în scădere la Constanța. Dacă la începutul lunii noiembrie, în municipiu rata incidenței depășea 11 la mia de locuitori, astăzi înregistrăm puțin peste 8 îmbolnăviri la mie.

Odată cu scăderea cazurilor de imbolnavire a scăzut și numărul persoanelor care vin să se vaccineze. Acesta a scăzut cu cel puțin 200 de persoane pe zi, conform informațiilor primite de la cel mai mare centru de vaccinare din județ.

Trendul descendent al ratei incidenței la Constanța a început de săptămâna trecută, iar dacă numărul de îmbolnăviri va continua să scadă, cel mai probabil săptămâna următoare rata incidenței nu va mai trece de 6/1000 locuitori. Odată cu incidența a scăzut însă și numărul care doresc să se vaccineze.

În timp ce unii constănțeni abia acum își fac curaj pentru prima doză de vaccin, alții se prezintă pentru a-și completa schema de vaccinare.

La 1 noiembrie, rata incidenței COVID-19 în județul Constanța era 9,60 la mia de locuitori, iar în municipiu de 11,6 la mia de locuitori. Trendul descendent a continuat în aceste zile, iar astăzi rata pe județ a atins 6,89 la mia de locuitori , în timp ce în oraș a ajuns la 8,2 la mia de locuitori.

Autoritățile atrag atenția că acest trend descendent al numărului de îmbolnăviri nu se reflectă și asupra situației din spitale. Acolo situația este în continuare tragică, iar secția ATI este sufocată în continuare de pacienți, majoritatea intubați.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, în județul Constanța au fost confirmate 66.004 persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar 1.987 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult