sâmbătă, 18 mai, 2024
Home Actualitate Scafandrii, antrenamente în adâncuri

Scafandrii, antrenamente în adâncuri

de Redacția Dotto

Scafandrii se antrenează zilele acestea în Marea Neagră. Cea mai grea misiune a salvatorilor din adânduri este aceea de a recupera victima înecată într-o zonă greu accesibilă, acolo unde chiar și ei își riscă viața.

Scafandrii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” împreună cu cei 8 colegi din Republica Moldova se antrenează în această perioadă pe mai multe scenarii. Astăzi au participat penmtru prima dată la o misiune de salvare pe mare. Salvatorii vor să fie bine pregătiți pentru orice poate apărea în weekend-urile aglomerate ale noului sezon estival.

Salvările la adâncime sunt cele mai periculoase și solicitante. Cu cât adâncimea apei este mai mare, cu atât crește și presiunea care apasă pe corpul celui care se scufundă. Valurile şi curenţii pot face și ele misiunea unui scafandru mai complicată.

Scafandrii din Republica Moldova au învățat să depisteze obiectele care se află pe fundul apei printr-o nouă metodă: metoda poligon.

Și scafandri constănțeni au avut de învățat de la colegii lor de peste Prut.

Scafandrii au costume speciale pentru misiunile sub apă. Sunt echipamente complexe menite să-i protejeze pe scufundători şi să îi ţină în siguranţă timpul necesar la zeci de metri adâncime.

115 scafandri din 24 de Inspectorate Județene vor veni prin rotație la malul mării Negre. De asemenea, la punctele de salvare acvatică se află scafandri din țară. Aceștia vor fi în alertă pe litoral până la sfârșitul sezonului estival.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult