Scafandrii se antrenează zilele acestea în Marea Neagră. Cea mai grea misiune a salvatorilor din adânduri este aceea de a recupera victima înecată într-o zonă greu accesibilă, acolo unde chiar și ei își riscă viața.
Scafandrii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” împreună cu cei 8 colegi din Republica Moldova se antrenează în această perioadă pe mai multe scenarii. Astăzi au participat penmtru prima dată la o misiune de salvare pe mare. Salvatorii vor să fie bine pregătiți pentru orice poate apărea în weekend-urile aglomerate ale noului sezon estival.
Salvările la adâncime sunt cele mai periculoase și solicitante. Cu cât adâncimea apei este mai mare, cu atât crește și presiunea care apasă pe corpul celui care se scufundă. Valurile şi curenţii pot face și ele misiunea unui scafandru mai complicată.
Scafandrii din Republica Moldova au învățat să depisteze obiectele care se află pe fundul apei printr-o nouă metodă: metoda poligon.
Și scafandri constănțeni au avut de învățat de la colegii lor de peste Prut.
Scafandrii au costume speciale pentru misiunile sub apă. Sunt echipamente complexe menite să-i protejeze pe scufundători şi să îi ţină în siguranţă timpul necesar la zeci de metri adâncime.
115 scafandri din 24 de Inspectorate Județene vor veni prin rotație la malul mării Negre. De asemenea, la punctele de salvare acvatică se află scafandri din țară. Aceștia vor fi în alertă pe litoral până la sfârșitul sezonului estival.