vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate Scafandrii militari români sărbătoresc 55 de ani de activitate

Scafandrii militari români sărbătoresc 55 de ani de activitate

de Redacția Dotto

Centrul de Scafandri aniversează astăzi 55 de ani de la înființarea primei structuri de scafandri militari din România, în anul 1967, cu denumirea Grupul 279 Scafandri.

Pentru a marca evenimentul, vor fi organizate vineri, 18 noiembrie, activități aniversare la sediul instituției de pe Bulevardul 1 Mai nr.19 din Constanța și în Portul Militar Constanța.
Programul va începe la ora 09.00, la Centrul 39 Scafandri, cu inaugurarea noului Sistem de Scufundare Simulată LH-300 din compunerea Laboratorului Hiperbar, cel mai performant sistem de antrenament al scafandrilor din Europa.

Activitățile vor continua, începând cu ora 11.00, în Portul Militar Constanța, cu desfășurarea unei ceremonii militare și cu lansarea medaliei aniversare „Scafandrii Militari Români – de 55 de ani, o profesie de elită”, emisă de Regia Autonomă Monetăria Statului. De asemenea, tot în portul militar, scafandrii militari vor prezenta un exercițiu tactic demonstrativ, cu o serie de secvențe de neutralizare a unui atac terorist la bordul unei navei aflate la cheu.

La activitățile organizate de Centrul de Scafandri, au fost invitați reprezentanți ai instituțiilor publice, comandanți de unități și mari unități, cadre militare în activitate și în retragere, persoane marcante din istoria de peste o jumătate de secol a scafandrilor militari.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult