Scandal

Scandal aseară la Constanța pe tichetele de vaccinare.

După ce au așteptat mai bine de trei ore la coadă, zeci de oameni au fost trimiși acasă pe motiv că sistemul informatic s-a închis. Bătrâni și tineri, salariați și pensionari epuizați de așteptare au luat foc și s-au certat cu funcționarii de la Pavilionul Expozițional ca la ușa cortului.

Imaginile pe care le vedeți au fost filmate ieri la ora 15:00. Nici prin cap nu le-a trecut ultimilor sosiți că vor aștepta în frig până la ora 18:00 degeaba și vor pleca acasă fără tichete.

Nimeni nu a cedat și nimeni nu a plecat acasa. Era a doua zi când la Constanța se acordau tichetele de masă pentru vaccinații lunilor septembrie și octombrie. Chiar și pe ultima sută de metri, când era limpede că oamenii nu vor mai putea intra, rândul era la fel de lung.

La acelasi rând au așteaptat si oamenii veniti pentru vaccinare, pentru ca nimeni nu le-a spus ca ei au alt flux de intrare.

La ora 18.00 oamenii au plecat acasa. Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 vor putea ridica tichetele de masă în valoare de 100 de lei, de la unitatea care a efectuat ultima doză de vaccinare, în termen de 6 luni de la data vaccinării cu schema completă, potrivit unui ordin emis pe 2 noiembrie, de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Anterior, cei vaccinați puteau ridica tichetele de masă în termen de 60 de zile. Măsura vine în contextul întârzierilor apărute la acordarea acestor vouchere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vești proaste de la brutari. Pâinea, mai scumpă

Vești proaste de la brutari. Pâine s-a scumpit deja cu peste 10 la sută, iar prețul va con…