Scanează produsele pentru masa de Paște!

Masa de Paște începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri, drob, ouă, iar alături și câteva sosuri și maioneză. Acest aperitiv ajunge până la 83 E-uriși zeci de grame de sare și zahăr și suntem abia la început!

Cei de la Organizația pentru Protecția Consumatorilor au gândit o aplicație gratuită care ne spune totul despre produsele de pe masa de Paște.

De pe telefonul mobil aflăm numărul de E-uri și tipurile acestora, cantitatea de sare, cantitatea de zahăr, numărul caloriilor, alergenii, precum și ingredientele din produsele folosite la masa de Paște.

1. Cum v-a venit această idee?

2. la ce ne ajută concret această aplicație? Ce putem face cu ea?

– consumatorii își pot seta preferințele de consum, urmând ca aplicația InfoCons să le semnaleze prin butonul verde (potrivit) sau roșu (nepotrivit), pe baza preferințelor deja stabilite, dacă produsele scanate sunt „pe gustul lor” sau nu

– consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru masa de Paște pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul TOTAL de E-uri și de câte ori se repetă acestea în masa de Paște

– cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, consumatorii își pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicația InfoCons le va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

O nouă organizație pentru promovarea orașului

Vom avea o nouă structură pentru promovarea destinației de vacanță Constanța – Mamaia. Aut…