decembrie

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ar putea fi redeschis în luna decembrie. Unitatea Medicală ar putea primi atunci însă doar pacienți non COVID și pe cei care nu au nevoie de asistentă medicală în secția de Terapie Intensivă. Autoritățile locale nu au însă nici cea mai vagă idee despre data de redeschidere completă a spitalului, secția ATI fiind distrusă în totalitate.

Deocamdată nu există nici măcar o estimare de cost privind renovarea secției și nici un plan de investiții care să fi fost făcut public de municipalitate.

Problema redeschiderii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase a fost discutată în Comisia de Dialog Social, care estimează că unitatea medicală ar putea primi, din nou pacienți, în luna decembrie a acestui an. În prezent se lucrează la refacerea circuitelor și instalațiilor electrice, dar și la expertiza tehnică a clădirii, iar în curând urmează să fie eliberate avizele necesare reluării activității parțiale din spital. Asta înseamnă că până la finalul anului spitalul va putea îngrijii doar pacienții non COVID și pe cei care nu au nevoie de spitalizare în secțiile ATI.

Administrația locală promite că va avea grijă nu doar ca unitatea medicală să primescă pacienții în cele mai bune condiții, ci și de angajații spitalului, care au fost detașați la alte unități medicale din Constanța în urma incendiului de la începutul lunii octombrie.

În timp ce unii constănțeni și-au pierdut încrederea în sistemul medical și spun că nu ar mai călca în Spitalul de Boli Infecțioase de teamă, alții trag speranțe că lucrurile se vor îmbunăți și că tragedia din secția ATI, unde șapte pacienți au murit pe loc a reprezentat o lecție penntru muncipalitate.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, care a participat la audierile din dosarul instrumentat de procurorii din Constanța, incendiul de pe secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase a pornit din cauza unui neon care s-a desprins din tavan și a căzut pe podea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vaccin antigripal gratuit la medicii de familie

Peste 26 de mii de constănțeni s-au vaccinat deja antigripal. Vaccinul se găsește la Const…