Școala tulbură apele în turism

Structura anului școlar tulbură apele la malul mării. Vestea că școala ar putea începe anul acesta pe 5 septembrie a picat ca un trăsnet pe operatorii din turism de pe litoral.

Cele două săptămâni de toamnă aduceau profituri consistente, fiind perioada în care se desfășura programul Litoralul pentru toți, agreat mai ales de familiile cu copii.

Vestea că vacanța de vară a elevilor s-ar putea scurta cu două săptămâni nu place deloc antreprenorilor de la malul mării. Aceștia spun că odată cu tăierea zilelor de vacanță le va fi tăiat și profitul.

În acea perioadă, sezonul estival este încă în toi. Iar prețurile mai mici decât în lunile iulie și august și vremea încă bună aduc la malul mării în special familii cu copii, gradul de ocupare din unitățile de cazare este ridicat.

Asociațiile patronale de pe litoral spun că sunt pregătite să și protesteze, dacă decizia nu va fi regândită.

Ministrul Sorin Câmpeanu a spus că această modificare în structură este necesară. România are printre cele mai scurte durate ale anului școlar din întreaga Europă.

,,Avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar, durată de cursuri, motiv pentru care am făcut deja propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și a încheia pe 16 iunie. În acest fel, ne apropiem de media europeană, nu mai suntem pe ultimele locuri”, a spus ministrul Educației la televiziunea publică. SURSA TVR

Ministrul mai propune ca vacanța din luna octombrie, care până acum era rezervată doar copiilor până în clasa a patra, să fie extinsă pentru toți elevii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…