vineri, 24 mai, 2024
Home Actualitate Scurtarea vacanței tulbură apele pe litoral

Scurtarea vacanței tulbură apele pe litoral

de Redacția Dotto

Schimbarea structurii anului școlar a stârnit un val de furie în rândul turiștilor, dar și al hotelierilor de pe litoral. Reprezentanții HORECA spun că programele de vacanță pentru finalul sezonului estival aproape că nu se mai justifică și că mulți turiști și-au anulat deja vacanțele din cauza orarului școlar.

Potrivit noii structuri școlare, elevii se vor întoarce în bănci pe 5 septembrie. Nici părinții nu par încântați de scurtarea vacanței de vară. La mare, soarele încă strălucește puternic, iar prețurile sunt acum mult mai mici decât în vârf de sezon. Nu puțini sunt cei care au anunțat deja profesorii că în primele zeile de școală, copiii vor absenta pentru a merge în vacanță.

Hotelierii spun că decizia Ministerului le distruge finalul de sezon. Degeaba au lansat ei programul Litoralul pentru Toți mai repede decât anul trecut și au venit cu oferte de prețuri.

De cealaltă parte, Asociațiile de Elevi spun că ideea reducerii vacanței nu este deloc rea. Acestea susțin că cele 30 de săptămâni de școală sunt insuficiente pentru a parcurge materia extrem de stufoasă.

Hotelierii cer ca revenirea la cursuri să se facă pe 15 septembrie și încheierea anului școlar pe 15 iunie. Ei spun că o astfel de decizie este mai mult decât necesară, mai ales că sezonul estival 2022 a fost unul extrem de greu pentru turismul românesc.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult