marți, 16 aprilie, 2024
Home DOTTO News Se amână distribuirea pastilelor de iod

Se amână distribuirea pastilelor de iod

de Andreea Bălan

Distribuirea pastilelor cu iod către populație a fost amânată pentru a doua jumătate a lunii aprilie. Medicii de familie din Constanța s-au alăturat colegilor din țară și au refuzat împărțirea medicamentului la data stabilită inițial.

Aceștia au cerut imperativ și o campanie susținută de informare a populației. Cei care ar putea intra în posesia medicamentului în a doua jumătate a lunii aprilie sunt pacienții de până în 40 de ani.

30 de milioane de pastile cu iod au fost achiziționate de Ministerul Sănătății de la Antibiotice Iași pentru a fi distribuite populației. De distribuirea pastilelor ar trebui să se ocupe medicii de familie. Aceștia refuză însă, ceea ce a determinat o amânare a distribuirii medicamentelor pentru a doua jumătate a lunii aprilie.

Medicii de familie din Constanța spun că există riscul ca pacienții să ia pastilele preventiv, deși acest lucru este complet contraindicat și cer Ministerului Sănătății să înceapă o campanie urgentă de informare în rândul cetățenilor. Medicii spun că administrat la întâmplare iodul ar putea provoca probleme grave de sănătate și subliniază că pastilele cu iod trebuie înghițite numai în cazul unui accident nuclear, în primele ore de la producerea acestuia. Copiilor între 3 și 12 ani le este recomandată o jumătate de doză de comprimat, iar persoanelor cu vârsta peste 12 ani, două doze de comprimat.

Ministrul Sănătății a declarat astăzi că va începe o campanie de informare a populației. Aceasta va include o ”componentă vizuală” şi un flyer informativ care va însoţi distribuţia pastilelor către cetăţeni.

Ministerul Sănătății mai subliniază că, în momentul de faţă, nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult