campioană

Amalia Puflea, junioara de aur a gimnasticii românești, are un vis pe care vrea să și-l împlinească peste 3 ani: să se întoarcă de la Jocurile Olimpice din 2024 cu cea mai strălucitoare medalie.

Amalia Puflea are 14 ani, face gimnastică de la 3 și este cea mai bună junioară din România la categoria ei de vârstă. Puștoaica a pierdut șirul medaliilor de aur și ale campionatelor naționale pe care le-a câștigat. Sportiva al cărui idol este Nadia Comăneci are un vis pe care vrea să și-l împlinească în 2024.

Pentru asta sportiva din Bârlad sacrifică tot.

 „La 11 ani am plecat la Deva, la lot. La început mi-a fost greu, dar apoi m-am obișnuit. Îmi văd părinții de Paște și de Crăciun”

E tot timpul cu zâmbetul pe buze. Pufi, așa cum o alintă toată lumea se pregătește câte 7 ore, de 6 ori pe săptămână pe zi și este bună și la școală.

„Mă antrenez destul de mult, dimineața fac 3 ore și după amiază 3 ore și jumătate, de luni până sâmbătă. În restul timpului, învăț. Îmi plac mult istoria și biologia”
Aparatul la care Amalia excelează este solul, iar dacă nu ar fi făcut gimnastică ar fi ales alt sport.

„Mi-ar fi plăcut să fac dansuri. Îmi place foarte mult solul, sunt pasionată de dans, când eram mică eram înnebunită după dans”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Medalii de aur și de argint pentru CSM Constanța

Triatloniștii CSM Constanța au încheiat participarea la competiția H3RO Mamaia 2023 cu înc…