marți, 16 aprilie, 2024
Home Sport Se antrenează să fie campioană la Paris

Se antrenează să fie campioană la Paris

de Andrei Cernat
campioană

Amalia Puflea, junioara de aur a gimnasticii românești, are un vis pe care vrea să și-l împlinească peste 3 ani: să se întoarcă de la Jocurile Olimpice din 2024 cu cea mai strălucitoare medalie.

Amalia Puflea are 14 ani, face gimnastică de la 3 și este cea mai bună junioară din România la categoria ei de vârstă. Puștoaica a pierdut șirul medaliilor de aur și ale campionatelor naționale pe care le-a câștigat. Sportiva al cărui idol este Nadia Comăneci are un vis pe care vrea să și-l împlinească în 2024.

Pentru asta sportiva din Bârlad sacrifică tot.

 „La 11 ani am plecat la Deva, la lot. La început mi-a fost greu, dar apoi m-am obișnuit. Îmi văd părinții de Paște și de Crăciun”

E tot timpul cu zâmbetul pe buze. Pufi, așa cum o alintă toată lumea se pregătește câte 7 ore, de 6 ori pe săptămână pe zi și este bună și la școală.

„Mă antrenez destul de mult, dimineața fac 3 ore și după amiază 3 ore și jumătate, de luni până sâmbătă. În restul timpului, învăț. Îmi plac mult istoria și biologia”
Aparatul la care Amalia excelează este solul, iar dacă nu ar fi făcut gimnastică ar fi ales alt sport.

„Mi-ar fi plăcut să fac dansuri. Îmi place foarte mult solul, sunt pasionată de dans, când eram mică eram înnebunită după dans”

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult