vineri, 14 iunie, 2024
Home Actualitate Se îngroașă gluma: Buget record pentru apărare în SUA – 2,4 miliarde de dolari pe zi

Se îngroașă gluma: Buget record pentru apărare în SUA – 2,4 miliarde de dolari pe zi

de Redacția Dotto

Washington – Congresul Statelor Unite a aprobat un buget record de 886 de miliarde de dolari pentru apărare, care include și ajutoare militare pentru Ucraina și Taiwan.

Camera Reprezentanților a votat bugetul cu 310 voturi pentru și 118 împotrivă, ceea ce arată că inițiativa a fost sprijinită de un număr suficient de republicani (majoritari în Cameră) pentru a întruni majoritatea de două treimi necesare adoptării pachetului legislativ pentru cheltuieli militare. Senatul votase această lege miercuri, cu o majoritate covârșitoare: 87-13.

Pachetul legislativ, intitulat „National Defense Authorization Act (NDAA)”, numără 3.100 de pagini și va merge direct la președintele american Joe Biden, pentru promulgare.

Bugetul include o serie de prevederi care au fost solicitate de administrația Biden, inclusiv o majorare a salariilor militarilor cu 5,2%, o creștere a investițiilor în cercetare și dezvoltare și o majorare a ajutorului militar pentru Ucraina și Taiwan.

Ajutorul militar pentru Ucraina include 300 de milioane de dolari pentru furnizarea de arme și muniții, 350 de milioane de dolari pentru furnizarea de asistență umanitară și 800 de milioane de dolari pentru sprijinul guvernului ucrainean. Printr-un alt pachet legislativ, momentan blocat în Congresul SUA, 61 de miliarde de dolari sunt alocate Ucrainei.

Ajutorul militar pentru Taiwan include 250 de milioane de dolari pentru modernizarea forțelor armate taiwaneze.

Bugetul pentru apărare al SUA este cel mai mare din lume și reprezintă aproximativ 40% din cheltuielile militare globale.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult