Se pregătesc 150 de mii de sticle cu aghiasmă

150 de mii de sticle cu aghiasmă va pregăti Arhiepiscopia Tomisului pentru Sărbătoarea de Bobotează de anul acesta. La Palatul Arhiepiscopiei se muncește deja de zor pentru etichetarea sticlelor, care vor fi umplute cu apă sfințită în ajun de Bobotează. 1oo de voluntari participă la acțiune și lucreză în trei schimburi.

După ce ani la rând de Boboteaza zeci de mii de credincioși s-au îmbrâncit pentru a-și umple recipinetele aduse de acasă cu apă sfințită, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie a venit cu ideea imbutelierii aghiasmei în pet-uri mici de plastic. 150 de mii de sticle au fost pregătite deja și asteaptă să fie umplute cu apa sfințită. Sticlele vor fi etichetate până atunci de voluntarii chemați de preoți în ajutor.

Voluntarii lipesc pe fiecare sticluță o eticetă pe care scrie „Aghiasma Mare” si anul in care s-a sfintit apa. Mai multi preoti, studenti la teologie sau apropiati ai bisericii au venit inca de noaptea trecuta sa dea o mana de ajutor preotilor de la Arhiepiscopia Tomisului.

Sticlele pregătite astăzi vor fi umplute cu aghiasma mâine toata ziua și în noaptea de miercuri spre joi. Joi dimineata, Arhiepiscopia Tomisului va organiza o slujbă în fata Catedralei asemanatoare celei din ziua de Boboteaza. Atunci va fi sfintita apa care mai apoi va fi imbuteliata de catre pompieri jandarmi si voluntari pentru marea sarbatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…