miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Se renovează adăposturile de război

Se renovează adăposturile de război

de Andreea Bălan
război

La Constanța se renovează adăposturile de război. Posibilitatea izbucnirii unui conflict în Ucraina a pus pe jar autoritățile de la malul mării, care au început să pregătească toate adăposturile subterane, care ar proteja populația, în caz de bombardament aerian.

Se lucrează intens deja la consolidarea pereților acestora, dotarea lor cu instalații de aer, apa și grupuri sanitare. În caz de necesitate, un singur adăpost poate găzdui până la 200 de oameni.

Folosite în ultimi ani ca spații de depozitare pentru proviziile de iarnă, adăposturile de protecție civilă redevin încet, dar sigur ceea ce ar fi trebuit să fie de la bun început: spații sigure, în care populația să se poată adăposti în caz de război.

Construite în jurul anilor 70, adăposturile locale de apărare sunt în majoritatea lor deja deteriorate, astfel că renovarea lor era mai mult decat necesară, mai ales în contextul geopolitic actual, în care Rusia amenință să invadeze Ucraina.

Adăsposturile sunt prevăzute cu ieșiri speciale pentru cazul în care blocul ar fi bombardat și tuneluri luni de 20 de metri care fac legătura cu străzile învecinate, care sunt cunoscute ca guri de lup. Constanţa are 64 de adaposturi antiaeriene pentru protectia populatiei, iar Primăria le va verifica zilele acestea pe toate. Unde este nevoie se fac lucrări de reparații, se înlocuiește instalația electrică, se montează obiecte sanitare noi, se refac scurgerile și se înlocuiesc ușile.

Blocurile cu adăpost pentru bombardament au câte un semn distinct la fiecare scară: un triunghi albastru pe fondul unui pătrat portocaliu. Oamenii ar trebuie să se orienteze după ele și să-și caute salvarea în caz de pericol.

Cu ani în urmă și proprietarii caselor cu etaj erau obligați să construiască și o pivniță mare, care să servească drept adăpost.

Adăposturile au dimensiuni diferite, de la 48 până la 220 mp. Avantajul principal al acestor tipuri de adăposturi îl reprezintă grosimea pereţilor, construiţi astfel încât să facă faţă atacurilor aeriene.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult