marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Se restaurează harta siturilor arheologice

Se restaurează harta siturilor arheologice

de Ileana Gheorghiu
arheologice

Mai mulți artiști plastici și experți au început lucrările de restaurare a hărții siturilor arheologice din Dobrogea. Lucrările de recondiționare a hărții sunt realizate în cadrul unui proiect al Primăriei prin care sunt reamplasate, restaurate și puse în valoare 25 de obiective de artă din municipiul Constanța.

Mai mulți artiști atestați de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național au început lucrările de punere în valoare, completare, fixare, refacere, curățare și toaletare a părților componente ale hărții siturilor arheologice din Dobrogea, amplasată pe calcanul clădirii Curții de Conturi.

Pe constănțeni îi bucură inițiativa Primăriei de a se îngriji de obiectele de artă ale orașului.

Cu o suprafață de 261 mp, harta siturilor arheologice prezintă ruinele așezărilor dacice, ale orașelor și cetăților grecești sau romane care sunt marcate cu vechile denumiri, iar placa de marmură alăturată oferă denumirile actuale și distanțele în kilometri raportate la orașul nostru.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult