Se ridică mașinile, în stațiunea Mamaia

Atenție șoferi! Primăria Constanța ridică mașinile parcate pe spațiul verde în stațiunea Mamaia și dau amenzi pe bandă rulantă. Până acum au fost ridicate peste 30 de mașini, unele dintre ele lăsate chiar sub panourile de informare care interzic stațuinarea pe iarbă sau printre flori. În apărarea lor șoferii spun fie că nu au unde parca, fie că taxa de parcare în spațiile amenajate de Primărie ar fi prea mare.


Parcarea plină a hotelului unde erau cazați i-a făcut pe acești turiști să parcheze mașina pe spațiul verde, deși, spun ei, au achitat și taxa de parcare a Primăriei. În ciuda amenzilor și a posibilității ca mașina parcată pe spațiul verde să fie ridicată, nu puțini sunt cei care ignoră regulile și parchează printre flori sau pe iarbă. Iar uneori inventivitatea șoferilor nu are limite. Zilele trecute un turist care își lăsase mașina pe iarbă și-a scos numerele de la mașină pentru a nu fi sancționat. Nu a avut însă noroc.


Sunt și turiști cu spirit civic, care parchează doar în locuri special amenajate și care critică astfel de comportamente pe care le consideră anti-sociale.


Mașinile ridicate pot fi recuperate din parcul auto situat pe strada Caraiman nr. 1, doar după ce proprietarii achită câteva taxe: 450 lei – tariful pentru ridicarea mașinii, 120 lei – tariful pentru transportul mașini și 60 lei pe zi – tariful pentru depozitarea mașinii.

De la mijlocul lunii iunie și până astăzi, 30 de mașini parcate pe spațiul verde au fost ridicate din stațiunea Mamaia, iar amenzile depășesc ca număr 360.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Misiune pe mare, încheiată cu succes

Fregata „Regina Maria” se întoarce acasă după ce a încheiat cu succes misiunea la Operațiu…