Se întorc ploile, în Dobrogea. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului valabilă pentru Constanța și Tulcea.

Aceasta intră în vigoare din această seară de la ora 21:00 și este valabilă până la noapte, ora 3:00. Meteorologii prognozează că pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp.

„Va fi instabilitate atmosferică local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și în zona montană, ce se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și pe alocuri de peste 30…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării”, a transmis ANM.

Aceste condiții meteorologice pot duce la formarea de viituri și inundarea unor zone. Autoritățile transmit că este important ca locuitorii din județele Constanța și Tulcea să fie foarte atenți la evoluția vremii și să se informeze constant din surse oficiale privind avertismentele meteo.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…