marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate SEAS: „Jocuri în curtea din spate”, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța

SEAS: „Jocuri în curtea din spate”, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța

de Redacția Dotto

Amatorii de teatru sunt invitați să urmărească în această seară, la Festivalul SEAS, spectacolul „Jocuri în curtea din spate”. Acesta va avea loc de la ora 21:00 în SALA STUDIO a Teatrului de Stat Constanța.

Publicul va avea parte de un spectacol – manifest despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Regizorul nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui.

Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul țării.

Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere.

Distribuție

DVORI/ PROCUROARE: Cristiana Luca ,Ecaterina Lupu

ASAF/ AVOCAT: Andrei Bibire

GIDI/ AVOCAT: Cătălin Bucur

SELA/ AVOCAT: Theodor Șoptelea

ȘMULICK/ AVOCAT: Ștefan Mihai

Turnee

INTERFERENȚE 2022 Festival Internațional de Teatru Cluj

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești de la Chișinău 2021

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL de TEATRU pentru PUBLICUL TÂNĂR Iași 2021

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL TEATRULUI DE STUDIO DAFEST PITEȘTI – EDIȚIE ONLINE, 2020

Premii

Premiul pentru debut Diana Mititelu pentru regia spectacolului „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult