Vettel nou

Pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial de Formula 1, a fost descalificat şi a pierdut locul secund ocupat duminică în Marele Premiu al Ungariei, după ce s-a constatat că avea prea puţin combustibil în rezervor la finalul cursei, informează AFP.

Vettel şi echipa sa, Aston Martin, au încălcat articolul 6.6 al Regulamentului tehnic al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), conform căruia „concurenţii trebuie să se asigure că un eşantion de carburant de un litru poate fi extras din maşină în orice moment”, pentru a nu avea un avantaj în materie de performanţă.

Oficialii cursei au precizat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1, că au putut extrage doar 0,3 litri de combustibil din monopostul lui Sebastian Vettel.

În aceste condiţii, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), clasat pe poziţia a treia duminică, a urcat pe locul secund, după câştigătorul cursei de la Budapesta, francezul Esteban Ocon (Alpine), podiumul fiind completat de spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Misiune pe mare, încheiată cu succes

Fregata „Regina Maria” se întoarce acasă după ce a încheiat cu succes misiunea la Operațiu…