Secretarul general adjunct al Națiunilor Unite, Raouf Mazou, a ajuns în această dimineață în Vama Isaccea. El a văzut în tip real sosirea cu bac-ul a unui grup de refugiați ucraineni.

Au pășit pe pământ românesc, întâmpinați de soare și de brațele deschise ale românilor organizați să-i ajute în primele momente din noua lor viață.


Zilele de iarnă în care refugiații înfrigurați erau preluați de urgență cu pături și ceai cald au trecut, dar criza generată de război rămâne, la fel și exodul civililor din calea bombardamentelor către pământ sigur românesc. De pe bacul care ajunge la Isaccea, o dată la aproximativ trei ore, coboară în special mame cu copii. Autoritățile au ridicat și zeci de corturi unde aceștia să se adăpostească și au strâns mii de donații, de la haine și pături, până la medicamente și produse de igienă. În vama Isaccea a fost azi dimineață și Scretarul general adjunct al Națiunilor Unite, Raouf Mazou.

După ce trec de punctul vamal, refugiații ajung la cortul încălzit, unde primesc informații despre unde vor să ajungă. Și Înaltul oficial le-a vizitat și a felicitat țara noastră pentru organizarea strategică și operațională pe care a dezvoltat-o într-un termen atât de scurt de la debutul crizei refugiaţilor, dar a fost impresionat și de afptul că erau foarte mulți voluntari tineri. El a spus că refugiații au un sentiment de siguranţă, de care au nevoie, atunci când ajung în România. Peste 50 de mii de refugiați din Ucraina au ajuns în România prin punctul de frontieră de la Isaccea, de la începutul războiului din Ucraina

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…