Pacienții imunodeprimați din Constanța au din nou la dispoziție un centru pentru spitalizare continuă. 25 de paturi au fost organizate pentru aceștia într-o unitate medicală din Medeea. Centrul are și o secție de îngriji paliative și un laborator. Tot aici pot fi îngriji și copii.

Printre cei 5 pacienți internați în acest moment în noua secție pentru pacienții imunodeprimați se află și acest tânăr, care ne-a primit în salonul său. Mărturisește că a fost îngrozit la gândul că, după incendiul care a închis Spitalul de Boli Infecțioase, starea lui de sănătate s-ar putea agrava și el nu va avea cum și unde să își urmeze tratamentul.

În Medeea medicii au deschis 3 săli de tratament și 3 săli de consultație. În unitatea medicală funcționează și un laborator de biochimie și un oficiu alimentar. Sunt și 25 de paturi dintre care 5 pentru îngrijiri paliative și alte cinci pentru copiii imunodeprimați.

Aparatura de care dispune clinica este adusă de la veche secție a spitalul de boli infecțioase din Constanța, care încă nu a fost deschisă deși de la incendiul care a închis spitalul au trecut deja 6 luni. Managerul unității medicale spune că instalația electrică a fost schimbată, au fost montate chiuvete, clădirea a fost racordată la sistemul centralizat de încălzire, a fost zugrăvit interiorul, astfel încât noua secție să corespundă normelor sanitare în vigoare.

Acest imobil a intrat în posesia Spitalului Clinic de Boli Infecțioase pe 5 ianuarie 2022 și pe 1 februarie a devenit funcțional.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…