Secție pentru pacienții imunodeprimați

Pacienții imunodeprimați din Constanța au din nou la dispoziție un centru pentru spitalizare continuă. 25 de paturi au fost organizate pentru aceștia într-o unitate medicală din Medeea. Centrul are și o secție de îngriji paliative și un laborator. Tot aici pot fi îngriji și copii.

Printre cei 5 pacienți internați în acest moment în noua secție pentru pacienții imunodeprimați se află și acest tânăr, care ne-a primit în salonul său. Mărturisește că a fost îngrozit la gândul că, după incendiul care a închis Spitalul de Boli Infecțioase, starea lui de sănătate s-ar putea agrava și el nu va avea cum și unde să își urmeze tratamentul.

În Medeea medicii au deschis 3 săli de tratament și 3 săli de consultație. În unitatea medicală funcționează și un laborator de biochimie și un oficiu alimentar. Sunt și 25 de paturi dintre care 5 pentru îngrijiri paliative și alte cinci pentru copiii imunodeprimați.

Aparatura de care dispune clinica este adusă de la veche secție a spitalul de boli infecțioase din Constanța, care încă nu a fost deschisă deși de la incendiul care a închis spitalul au trecut deja 6 luni. Managerul unității medicale spune că instalația electrică a fost schimbată, au fost montate chiuvete, clădirea a fost racordată la sistemul centralizat de încălzire, a fost zugrăvit interiorul, astfel încât noua secție să corespundă normelor sanitare în vigoare.

Acest imobil a intrat în posesia Spitalului Clinic de Boli Infecțioase pe 5 ianuarie 2022 și pe 1 februarie a devenit funcțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…