vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate Ședințe de psihoterapie decontate de Primărie

Ședințe de psihoterapie decontate de Primărie

de Ileana Gheorghiu

Primăria Constanța va deconta terapia pacienților diagnosticați cu depresie. Aceștia vor primi vouchere în valoare de 3.000 de pentru plata ședințelor de psihoterapie.

Proiectul “Stop Depresia. Împreună pentru o comunitate sănătoasă”, propus de consilierul local PSD Costin Răsăuțeanu a primit undă verde în Consiliul Local. Programul se va derula prin Direcția de Asistență Socială din Primăria Constanța.

Toți cei care doresc să beneficieze de acest ajutor trebuie să facă o cerere la Direcția de Asistență Socială. De aici vor primi vouchere în valoare de 3.000 de lei cu care vor merge la cabinetul psihoterapeutului. Fiecare pacient își va alege terapeutul, care trebuie să fie acreditat.

Psihoterapeutul va fi cel care va deconta voucherul de la Primăria Constanța. Pacientul nu va interacționa în nici un fel cu banii. Potrivit inițiatorului proiectului, vouchere ar trebui să acopere cel puțin 15 ședințe de psihoterapie și se adresează tuturor constănțenilor, indiferent de vârstă.

Concret, Primăria Constanța oferă vouchere în valoare de 3.000 de lei pacienților diagnosticați cu depresie pentru a-și plăti ședințele de psihoterapie. Fiecare pacient își va alege terapeutul care trebuie să fie acreditat. Acesta va fi cel care decontează voucherul de la Primăria Constanța, astfel încât pacientul nu interacționează în nici un fel cu banii.

Consilierul local a explicat că în România puține persoane afectate de această boală ajung la medic și ajung să facă terapie din cauza mai multor factori: frica de stigmatizare socială, lipsa de informare, orgoliul, ignoranța sau lipsa banilor.
Printre altele, Costin Răsăuţeanu a explicat că persoana beneficiară trebuie să îndeplinească următoarele condiții de acordare a sprijinului financiar: să aibă domiciliul stabil pe raza Municipiului Constanţa de cel puțin 1 an; să fie diagnosticată cu depresie, în baza unei scrisori medicale eliberate de către un medic specialist; venitul net pe membru de familie (sau persoană singură) să fie în ultima lună sub 5.000 de lei.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult