miercuri, 22 mai, 2024
Home Actualitate Semnalizarea corectă a locurilor de parcare, în Constanța. Cei care nu respectă legea, riscă amenzi mari!

Semnalizarea corectă a locurilor de parcare, în Constanța. Cei care nu respectă legea, riscă amenzi mari!

de Redacția Dotto

Dispozitivele pentru semnalizarea locurilor de parcare trebuie să respecte anumite caracteristici: plăcuțele vor fi confecționate din tablă neagră de 2 mm, vopsite cu grund și vopsea galbenă. Inscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră cu caractere de 3 cm, iar sintagma „rezervat” va fi boldată.

În ciuda campaniilor de informare există în continuare cetățeni care au autorizație pentru locul de parcare, dar nu îl semnalizează  corespunzător, iar acest lucru constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500-1000 lei pentru persoane fizice și între 1000 și 2500 lei pentru persoanele juridice. 

Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța prevede semnalizarea locului de parcare prin marcaje speciale, indicatoare și panouri informative. 

Sub numărul de autorizație se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 cm. Plăcuțele vor fi realizate și montate de către orice entitate autorizată în acest sens și vor fi montate la intrarea pe locul de parcare sau pe bordura aferentă, conform schiței eliberate de către administratorul parcării. 

Direcția Generală Poliția Locală Constanța vă roagă să sesizați orice aspect legat de ocuparea domeniului public cu diverse obiecte la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro. Prin semnalarea acestor situații, sprijiniți echipajele operative aflate în teren să pună în practică mult mai repede măsurile legale ce se impun. 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult