duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Senatorul USR Remus Negoi – Președinte al Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene

Senatorul USR Remus Negoi – Președinte al Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene

de Redacția Dotto

Senatorul USR Constanța, Remus Negoi a fost ales președinte al Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene, formată din 16 țări, în urma întrunirii oficiale ce a avut loc la Chișinău.

Remus Negoi:

„Este o mare onoare și, în același timp, o imensă responsabilitate pentru mine, deoarece deciziile și recomandările pe care le dezbatem în cadrul ICE trebuie să aibă ca finalitate adunarea laolaltă a tuturor problemelor ce trebuie rezolvate în domeniile de cooperare dintre aceste țări. Integrarea unora dintre ele în Uniunea Europeană ține inclusiv de domeniul cultural și de protejarea monumentelor istorice aflate pe teritoriile acestora” a declarat Remus Negoi.

ICE este cel mai vechi şi cel mai mare forum interguvernamental pentru cooperarea regională în Europa Centrală, care promovează cooperarea politică, economică, culturală şi științifică între statele membre.

Obiectivele Inițiativei Central Europene sunt:

➡️ facilitarea creării unei Europe unite, prin intermediul convergenței valorilor fundamentale într-un spațiu cât mai extins la nivelul continentului;

➡️ cooperarea în acest format prin transferul de expertiză în domenii precum guvernanță, transporturi, energie, protecția mediului, turism, agricultură și întărirea capacităţilor statelor membre.

În cadrul Adunării Parlamentare a ICE de la Chişinău a fost adoptată Rezoluția de sprijin pentru integrarea europeană și promovarea dezvoltării durabile a regiunii. Rezoluția afirmă rolul ICE în calitate de forum eficient și important al cooperării regionale, care combină diplomația multilaterală cu proiecte regionale și promovează valori fundamentale aliniate cu cele ale Uniunii Europene.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult