duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Senatul României adoptă legea care interzice să mai conducă șoferii beți sau drogați

Senatul României adoptă legea care interzice să mai conducă șoferii beți sau drogați

de Redacția Dotto
Senat: Legea asociaţiilor de proprietari modificată, pentru copii mai mici de 3 ani nu se plăteşte "întreţinerea"

București, 12 decembrie 2023 – Senatul României a votat astăzi, cu o majoritate covârșitoare, legea care interzice șoferii drogați sau beți să mai conducă.

Noua lege prevede că șoferii condamnați pentru conducerea vehiculelor băuți sau drogați vor pierde dreptul de a redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

Senatorul Robert Cazanciuc, inițiatorul legii, a declarat că această măsură este necesară pentru a reduce numărul de morți pe drumurile României.

Așa cum am promis, continuăm planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, declasând-o de pe primul loc la decesele rutiere, în ultimii șase ani”, a scris Cazanciuc pe Facebook.

După #LegeaAnastasia, a venit, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani. Legea merge pentru decizi finală la Camera Deputaților”, a adăugat el.

Noua lege prevede, de asemenea, pedepse mai aspre pentru persoanele care administrează sau remite, fără rețetă medicală, de produse susceptibile a avea efecte psihoactive unei persoane. Aceste persoane pot fi condamnate la închisoare de la 1 la 5 ani.

De asemenea, legea prevede pedepse mai aspre pentru persoanele care îndeamnă la consumul fără drept de produse susceptibile a avea efecte psihoactive, prin orice mijloace. Aceste persoane pot fi condamnate la închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Legea va intra în vigoare după ce va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult