Sens unic pe Bulevardul Ferdinand

Se schimbă drumul de acces spre Gara Constanța. Cei care vor să ajungă cu mașina proprie la Gara nu vor mai putea circula pe bulevardul Ferdinand, ci pe stada Cuza Vodă, care va avea în curând două benzi.

Pe Ferdinand Primăria intenționează să amenajeze trei benzi de circulație, dintre care una destinată transportului public în comun, iar celelalte 2 traficului general pe direcția dinspre Gară spre plaja Modern.

Vizat în proiectul “Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a orașului” este Bulevardul Ferdinand, care va avea o bandă dedicată pentru transportul public în comun, iar pe strada Cuza Vodă va fi sens unic pe ambele benzi. Obiectivul proiectului este de a echilibra traficul din zona centrală a orașului și de a crește cota deplasărilor pietonale sau cu bicicleta.

Cetățenii speră că măsurile luate de autorități vor conduce la reducerea traficului din zonă. Tot aceștia transmit că deplasarea cu transportul public în comun sau pietonală este o cale care cu siguranță va influența în bine circulația rutieră.

Întregul proiect trebuie finalizat până în ianuarie 2023 cel târziu, iar valoarea acestuia este de peste 90 milioane de lei, din care 1,8 milioane de lei din bugetul local.

4 comentarii

  1. Scuze ca ma bag in seama, dar sunteti siguri ca „cetatenii” au cerut acest sens unic pe Fedinand si inversarea sensului unic pe Cuza Voda? O simpla studiere a populatiei din zona ar arata ca este o populatie cu varsta inaintata, nu tocmai un segment tinta pentru trotinete si biciclete. Cuza Vodă se termina in Avram Iancu, deci drumul spre gara se prelungeste inutil. Traian e deja supra aglomerata iar taluzul din dreptul sau e instabil. Casele de pe Cuza Voda sunt vechi, multe au depasit suta… Necesita restaurari serioase. Nu se spune nimic desore crearea de locuri de parcare pentru riverani. Totul pare favut contra constantenilor. Exista vreo dovada ca sensurile unice implementate pana acum au ajutat la ceva?

  2. Cum sa faci frate 2 benzi pe Cuza Voda!!!! Acolo nu e loc sa atunci un ac! Trebuie sa fii nebun sa-ti fete mintea asa ceva. Oamenii aia unde mai parcheaza!!! Asta e proiect gandit in birou fara studiu in teren. Stam si ne uitam ca prostii cum 2,3 salariati la stat distrug sistematizarea unui oras. Ferdinand nu e aglomerat, trebuie sa ramana asa. Macar daca vreti sa schimbati faceti sensul spre gara pe Traian ca acolo e suficient spatiu.
    Asta cu Cuza Voda e jenant de ridicol…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

O nouă organizație pentru promovarea orașului

Vom avea o nouă structură pentru promovarea destinației de vacanță Constanța – Mamaia. Aut…