Se schimbă drumul de acces spre Gara Constanța. Cei care vor să ajungă cu mașina proprie la Gara nu vor mai putea circula pe bulevardul Ferdinand, ci pe stada Cuza Vodă, care va avea în curând două benzi.

Pe Ferdinand Primăria intenționează să amenajeze trei benzi de circulație, dintre care una destinată transportului public în comun, iar celelalte 2 traficului general pe direcția dinspre Gară spre plaja Modern.

Vizat în proiectul “Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a orașului” este Bulevardul Ferdinand, care va avea o bandă dedicată pentru transportul public în comun, iar pe strada Cuza Vodă va fi sens unic pe ambele benzi. Obiectivul proiectului este de a echilibra traficul din zona centrală a orașului și de a crește cota deplasărilor pietonale sau cu bicicleta.

Cetățenii speră că măsurile luate de autorități vor conduce la reducerea traficului din zonă. Tot aceștia transmit că deplasarea cu transportul public în comun sau pietonală este o cale care cu siguranță va influența în bine circulația rutieră.

Întregul proiect trebuie finalizat până în ianuarie 2023 cel târziu, iar valoarea acestuia este de peste 90 milioane de lei, din care 1,8 milioane de lei din bugetul local.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…