Sentință definitivă a Curții Supreme privind purtarea măștii în aer liber
HomeActualitateSentință definitivă a Curții Supreme privind purtarea măștii în aer liber
Actualitate - Breaking news - 2 săptămâni în urmă

Sentință definitivă a Curții Supreme privind purtarea măștii în aer liber

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis astăzi că obligativitatea purtării măștii în exterior pe teritoriul României, măsură decisă de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), este legală.

Curtea Supremă a admis recursul DSU față de o decizie a Curții de Apel.

Masca de protecție este obligatorie în spațiile deschise din județul Constanța, potrivit unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Curtea Supremă a admis recursul declarat de Departamentul pentru Situații de Urgență, împotriva deciziei Curții de Apel București, care a decis anularea ordinului lui Raed Arafat privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți că măsura privind obligativitatea purtării măștii în sparții deschise este legală. Hotărârea a fost pronunțată într-un dosar deschis de o avocată din Constanța care a contestat decizia Departamentului pentru Situații de Urgență.

În 23 decembrie, în acest proces intentat DSU de către o avocată din Constanța, Curtea de Apel Bucureşti a decis eliminarea obligativității purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, măsură prevăzută într-un ordin de instituire a carantinei în Constanţa.

Prin acestă decizie, Curtea de Apel a eliminat prevederile din Ordinul șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţii deschise. Prin acest ordin a fost prelungită carantina la Constanța, din 18 decembrie până în 1 ianuarie. Decizia Curții de Apel a fost atacată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Hotărârea este definitivă.

Minuta ședinței:

7332/2/2020 – Admite recursul declarat de pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă împotriva sentinţei nr. 1454 din data de 23 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată cu privire la cererea completatoare formulată de reclamanta Ion Minodora şi, rejudecând:

Admite excepţia lipsei de interes a cererii completatoare, invocată din oficiu.

Respinge acţiunea în anulare a prevederilor art. 4 pct. 15 din Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4660427/17.12.2020, ca fiind lipsită de interes. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 05 ianuarie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Elevi constănţeni admiși la Universitatea Oxford!

Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța se mândrește cu doi elevi, Vergelea…