În plină iarnă serele și solariile sunt pline de verdețuri! Fermierii muncesc de zor pentru ca ridichile, salata, ceapa verde, dar și verdețurile pentru drob să ajungă pe tarabe înainte de Paște. Iarna blândă i-a ajutat pe micii producători, care până acum au reușit să facă economii, pentru că nu a fost nevoie să încălzească serele.
Ceapa, usturoiul, dar şi ridichile au ieşit deja la suprafaţă, iar în cel mult două luni vor putea fi vândute la piaţă. Altele, precum salata verde sau spanacul pot fi deja consumate. Pentru salată, în timpul lunilor de iarnă, sunt necesare temperaturi de 12-13°C sau chiar 7-8 grade°C, în funcție de varietatea semănată și de fertilizările efectuate.
Producția a fost una de succes și pentru comerciantii care vând la piață din propria grădină, însa acestia spun că, deși este sezonul verdețurilor, vânzarea este una lentă.
Fermierii spun că sezonul roșiilor va fi afectat din cauza opririi programului Tomate. Prin acest program, cultivatorii de tomate care își desfășurau activitatea în spatii protejate, precum solariile, primeau un sprijin, din partea Ministrului Agriculturii, de până la 3.000 de euro pe exploatație, dacă făceau dovada că valorifică o producție minimă de pe o suprafață de cel puțin 1.0000 mp.
Dacă vremea va fi favorabilă, specialiștii spun că recoltarea roșiilor va putea începe din luna mai.