Serialul Fructul oprit a încetat să fie difuzat din cauza plagiatului
Home Actualitate Serialul Fructul oprit a încetat să fie difuzat din cauza plagiatului
Actualitate - Media - luni 25 ianuarie 2021

Serialul Fructul oprit a încetat să fie difuzat din cauza plagiatului

Un serial întreg va fi scos de pe toate platformele de difuzare, o decizie în premieră pentru piața românească – potrivit Paginademedia.ro Două scenariste din Turcia au avut câștig de cauză în fața Antenei Group într-un proces privind drepturi intelectuale asupra serialului Fructul oprit. Curtea de Apel a obligat Antena Group să retragă de la difuzare serialul Fructul Oprit, inclusiv de pe Antena Play, și să înceteze să exploateze această producție. Decizia Curții a fost luată pe 15 ianuarie și este definitivă.

Trustul Antena Group a fost dat în judecată din cauza lui de două scenariste din Turcia care au realizat o producţie inspirată din aceeaşi carte după care s-a făcut şi serialul postului românesc. Cum spuneam, Antena Group a fost acţionată în judecată de două scriitoare din Turcia, Aycan Ece Yoren şi Melek Gencoglu, care au lucrat la scenariul telenovelei „Aşk-ı Memnu/Iubire ascunsă“, inspirată din aceeaşi carte după care s-a făcut şi serialul „Fructul oprit“.

Pe atunci, reprezentanţii Antena Group au făcut declaraţii în acest sens. „Am luat cunoştinţă de acţiunea în instanţă deschisă de către Aycan Ece Yoren şi Melek Gencoglu, potrivit cărora ar fi fost încălcat dreptul la proprietatea intelectuală asupra scenariilor ale căror autoare sunt reclamantele. Aşa cum am precizat, la lansarea serialului «Fructul Oprit» în România, scenariul primului sezon are la bază romanul turcesc «Aşk-ı Memnu», după care s-au făcut mai multe ecranizări de-a lungul timpului. Serialul «Fructul Oprit» este produs integral în România pentru Antena TV Group S.A. de către o casă de producţie externă, compania noastră având calitatea de radio-difuzor“, au spus reprezentanţii postului pentru Paginademedia.ro. Producătorul serialului este Ruxandra Ion, sau, mama telenovelelor cum i se mai spunea pe când lucra la trustul MEDIAPRO unde a inventat primele telenovele românești  – „Numai iubirea“, difuzată în 2004 la Acasă TV, „Inimă de ţigan“ şi „Pariu cu viaţa“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

În memoriam Doina Păuleanu

Muzeul de Artă Constanța și-a redeschis porțile pentru public. Cu această ocazie a fost la…