A început sezonul conservelor, iar listele de cumpărături sunt atent cântărite. Chiar dacă nu renunță la tradiția borcanelor cu bunătăți, constănțenii spun cp mai umblă la cantitate. Pentru a-și cumpăra legume pentru murături și fructe pentru gem, cei mai mulți aleg târgurile cu produse de sezon în locul piețelor mici, convinși că în târg găsesc prețuri mai bune. Dacă este sau nu așa aflați din materialul următor.
Începutul toamnei aduce din nou în prim-plan tradiția conservelor pentru iarnă. Constănțenii testează piața în această perioadă pentru a vedea de unde pot achiziționa gogoșari, roși, vinete sau castraveți, dar și prune sau caise la prețuri accesibile. Cei mai mulți au ales târgurile de legume-fructe convinși fiind că aici prețurile sunt mai mici decât în piețele de cartier.
Comercianții spun că oamenii nu se mai înghesuie să cumpere fructe și legume în cantități mari, cum o făceau anii trecuți. Preferă produse mai puține și sunt mai atenți la calitate.
La Constanța, un kilogram de roșii costă între 3,5 lei și 6 lei, în timp ce unul de gogoșari este 6.5 lei. Un kilogram de varză costă în medie 4 lei, iar vinetele 4,5 lei. Cartofii și castraveții se vând cu cel puțin cinci lei. Cât despre fructe. Prunele costă 6 lei, piersicile, nectarinele și strugurii aproximativ 15 lei, iar merele, atât cele verzi, cât și cele roșii sunt 7 lei.