marți, 9 decembrie, 2025
Home ActualitateSezonul enterocolitelor

Sezonul enterocolitelor

de Redacția Dotto
Sezonul enterocolitelor
Acest conținut a fost arhivat. Este posibil să nu mai fie relevant.

Atenție mare ce mâncați atunci când sunteți la plajă. Numărul enterocolitelor a început să crească în special în rândul copiilor , iar boala sezonului estival poate ruina vacanțele celor aflați la mare. Din fericire, medicii spun că cei mai mulţi dintre pacienții care au avut nevoie de îngrijiri medicale nu au necesitat internare, ci doar tratament medicamentos.

Enterocolita este o afecţiune a tractului digestiv din ce în ce mai frecventă. Tocmai de aceea este important să acordăm o atenţie deosebită igienei.

Apa mării poate fi și ea un factor de risc. În anii trecuți, specialiștii au descoperit în apă chiar și E-coli, explicația fiind că în unele zone, turiștii folesesc marea pe post de toaletă.

Cei mai expuși la enterocolite sunt copiii, iar asta pentru că de cele mai multe ori părinții aleg să le dea să mănânce de la comerciații ambulanți de pe plajă: covrigi, gogoși sau porumb fiert, despre care nimeni nu știe în ce condiții au fost preparate și păstrate.

Enterocolita se tratează relativ ușor, spun medicii, însă boala dă o stare generală proastă cât timp persistă simptomele. Pentru o vacanță liniștită, departe de spital, medicii recomandă folosirea apei îmbuteliate, consumarea alimentelor proaspete, sau preparate termic în mod corespunzător și îi sfătuiesc pe copii și pe adulți să evite, pe cât posibil, să înghită apă din mare.

S-ar putea să îți placă

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult