Sezonul virozelor

Vremea schimbătoare de la mare a umplut cabinetele medicilor de familie.

Doctorii spun că se confruntă cu un val neașteptat de viroze, în special în rândul copiilor care se plâng că au nasul înfundat, febră sau roșu în gât.

Numai astăzi, până la orele prânzului, în acest cabinet au fost consulați 65 de pacienți. Majoritatea copii. Medicii spun că de vină pentru numărul mare de viroze ar pe lângă vremea capricioasă și revenirea copiilor în colectivitate. Specialiștii ne sfătuiesc să nu neglijăm simptomele și să nu le administrăm copiilor tratamentd după ureche. Chiar și o răceală banală netratată corect și la timp se poate transforma într-o afecțiune respiratorie puternică.

În ciuda sfaturilor de la medici, mulți constănțeni cred că au situația sub control și spun că întotdeauna apelează mai întâi la leacurile băbești și abia apoi se adresează medicilor pentru tratamente de specialitate.

Cea mai bună metodă pentru a preveni răcelile puternice și gripa este reprezentată de vaccinare. Medicii de familie le recomandă în special adulților cu probleme cornice de sănătate, bătrânilor și femeilor însărcinate să se imunizeze antigripal. În județul Constanța au ajuns săptămâna aceasta încă 24 de mii de doze de vaccin antigripal, care poate fi administrat gratuit la medicii de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…