joi, 18 aprilie, 2024
Home Breaking news Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

de Redacția Dotto

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și liniștii în biserică.

Într-o ședință solemnă desfășurată în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub înaltul patronaj al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat hotărâri ferme privind unele încercări de tulburare a ordinii statutare a Bisericii și de perturbare a păcii din viața acesteia și a societății.

În contextul informațiilor eronate și speculațiilor din presă cu privire la recentele încercări de încălcare a ordinii statutare a Bisericii, Sfântul Sinod a emis următoarele decizii:

 1. Aprecierea atitudinii Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului:

  • Sfântul Sinod a luat act cu mâhnire de atitudinea Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, care a expus o dezbatere pur eclezială publicului, în sensul de a fi folosit prin acțiuni de răzvrătire și presiune publică asupra Sfântului Sinod.

 2. Sancționarea cu dojană sinodală:

  • Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost sancționat cu dojană sinodală scrisă (avertisment sinodal scris) pentru încălcarea ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața Bisericii și societății, prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică.

 3. Avertizare pentru recidivă:

  • În cazul unei recidive, indiferent de motive, Sfântul Sinod a aprobat trimiterea în judecată a Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Consistoriul Arhieresc Prim.

 4. Interzicerea manifestațiilor publice pentru încurajarea răzvrătirii:

  • Sfântul Sinod a reamintit interzicerea folosirii manifestațiilor publice pentru îndemnul la răzvrătire sau nerespectarea ordinii canonice și statutare a Bisericii, subliniind necesitatea evitării presiunii publice asupra autorității bisericești și crearea de tulburări în Biserică și societate.

 5. Reorganizarea biroului de presă al Patriarhiei Române:

  • Începând cu data de 1 martie 2024, comunicatele de presă ale Patriarhiei Române vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod, până la reorganizarea Biroului de Presă al Patriarhiei Române.

În final, Sfântul Sinod a anunțat că, în urma ședinței de lucru, un comunicat de presă detaliat va fi dat publicității, prezentând și celelalte hotărâri aprobate.

Cancelaria Sfântului Sinod se angajează să continue să ofere informații corecte și transparente privind deciziile și activitățile Bisericii Ortodoxe Române.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult