Clipe de groază noaptea trecută la Năvodari. Un bărbat s-a stropit cu benzină și și-a dat foc chiar în fata unei săli de jocuri din centrul orașului. Se pare ca omul pierduse o sumă mare de bani la păcănele și de supărare ar fi vrut să își pună capăt zilelor. Acum se zbate intre viata și moarte. În această după amiază a fost transferat de la Spitalul de Urgență Constanța la Spitalul Județean din Timișoara.
Incidentul s a petrecut in fata unei sali de jocuri din centrul orasului. Oamenii spun ca bărbatul a ieșit din interior cu o sticla cu benzina în mana. S a stropit și apoi și a dat foc. Trecătorii au fost cei care l-au observat și au sunat la 112. Pana la sosirea ambulantei un șofer a scos din masina un extinctor și a reușit să stingă focul care cuprinsese deja fața bărbatului. Când au ajuns medicii, bărbatul abia mai clipea.
” A fost gasit un pacient cu arsuri pe aprox 5o% din suprafata corpului, i s-a acordat primul ajutor si-a fost transportat la Spitalul Județean.”
dr Claudia Tatarici – purtător de cuvânt SAJ Constanța
Cazul a fost preluat de polițiști care fac cercetări pentru a afla ce s a intamplat cu exactitate și care a fost motivul care l-a determinat le bărbat sa recurgă la un astfel de gest. Martorii spun ca omul ar fi pierdut mulți bani la aparate și, din disperare, ar fi decis să își pună capăt zilelor.
„Un barbat in vasta de 51 de ani care s-ar fi autoincendiat in timp ce se afla in zona parcului central din orasul Navodari. În cauza politistii efectueaza cercetări in cadrul unui dosar penal pentru vatamare corporala din culpa”
Cristina Gavriloaie – purtător de cuvânt IPJ Constanța
Din păcate tot mai multe astfel de cazuri se inregistreaza în România. Specialiștii atrag atenția ca jocurile de noroc creează dependenta, la fel ca drogurile sau alcoolul și pentru a scăpa de ea este nevoie de consiliere psihologică.
„Aici vorbim despre o adictie, iar adictia de jocuri de noroc este extrem de periculoasa si de foarte mutle ori duce in situatia ca persoanele adictive sa recurga la astfel de gesturi, pentru ca pentru ei nu mai exista solutie. Presiunea sociala si ce se poate intampla acasa, familia care ii poate reprosa permanent, incertitudinea a ceea ce va urma. In momentul in care pierd tot s-a terminat, nu mai exista alta solutie decat suicidul, moartea, singura solutie pe care ei o vad potrivita”
Elena Stambuli – psiholog
Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare pe 29 aprilie. Scopul ei este să limiteze dependenţa de jocurile de noroc. Criticii legii afirmă că legea este insuficientă pentru că majoritatea dependenţilor de jocuri ar fi în oraşele mari.