marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Sibioara va avea un parc modern, cu spații de joacă pentru copii și foișoare de lemn

Sibioara va avea un parc modern, cu spații de joacă pentru copii și foișoare de lemn

de Redacția Dotto

Sibioara este tot mai aproape de clipa când va avea propriul parc central, amenajat modern, pentru copii și pentru toți locuitorii, indiferent de varstă.

E amplasat în centrul satului aproape de școală și de biserică și se apropie de clipa când va fi dat în folosință. Parcul de la Sibioara va fi atracția celor mici care vor profita din plin de jocuri, jucării și noile facilități, dar și adulții vor avea aici propria oază de verdeață, amenajată modern.

„Parcul este cu specific pescăresc: găsim aici jocuri pentru copii, foișoare, spații verzi, pomi, deci tot ceea ce trebuie că ei să poată să beneficieze de acest parc. Este în valoare de 847 milioane lei, bani veniți din fondurile europene” ne-a explicat primarul din Lumina, Dumitru Chiru.

Parcul cuprinde alei pietonale, spații verzi, spații de joacă pentru copii, foișoare de lemn, bănci, sistem de iluminat, sistem de irigații și împrejmuire. Sistemul de iluminat va fi alimentat de panouri fotovoltaice, dar și clasic pentru perioadele fără soare. Locurile de joacă pentru copii sunt dotate cu leagăne,  tobogane și balansoare independente.

„Parcul atrage nu numai locuitorii din comună; vrem să fie un centru de vizită al locuitorilor din Constanța, să fim un exemplu pentru județul Constanța. Dorim că zona să fie dezvoltată, s-avem cât mai mulți locuitori care să vină și să vizeze această zonă, s-o dezvoltăm prin grădinițe și prin școli”, a spus Florina Oncescu, consilier în domeniul achizițiilor publice la primăria din Lumina.

Parcul din Sibioara are mai multe zone de joacă, odihnă și informare toate legate între ele prin alei lungi, pietonale. Locurile de joacă sunt realizate pe suprafețe diferite, cum ar fi spațiul verde, suprafață de nisip și suprafețe sintetice. În plus, în parc sunt amplasate patru foișoare de lemn în formă octogonală  în zona verde, pentru zilele călduroase de vara, când toți localnicii caută umbră. Spațiile verzi vor fi irigate în fiecare zi și îngrijite ca să arate frumos.  

Proiectul parcului a început în urmă cu 6 luni și în cel mult 2 săptămâni va fi gata.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult