Simulatoare de ultimă generație la UMC

Studenții Universității Maritime din Constanța testează de pe uscat situații limită pe care le pot întâlni pe mare. Este posibil cu ajutorul a două simulatoare de ultimă generație, care se află la UMC. Simulatorul de poziţionare dinamică spre exemplu permite stabilizarea navelor atunci când marea este foarte agitată. Acesta anticipează mişcările navei şi o menţine mereu pe poziţie. Totul este posibil cu ajutorul unor senzori şi GPS care se montează pe platforme şi pe fundul mării sau oceanului.

Tot la UMC se află și Simulatorul de Maşină care se bazează pe o navă uriașă cu motor principal diesel, supraalimentat. Pe acest simulator studiază atât studenţii, cât și ofiţerii şi şefii mecanici, care doresc să își actualizeze cunoștințele.

Universitatea Maritimă din Constanța oferă pregătire în domeniul transportului maritim și în domenii conexe – inginerie economică, tehnologii și sisteme de telecomunicații, ingineria și protecția mediului în industrie, energetică. Pe plan internațional, UMC a asumat un rol activ în asociațiile de profil, dezvoltând relații de cooperare și consultanță cu entitățile relevante din domeniul maritim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

O nouă acțiune a Farului în școli

”Marinarii” au vizitat astăzi Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ din Constanța. Prin …