Simulator de navigație, o necesitate pentru UMC

Echipament de instruire și simulatoare de ultimă generație, la Universitatea Maritimă din Constanța. Studenții beneficiază de cel mai performant simulator, proaspăt actualizat, pentru a învăța și întelege mult mai ușor și mai eficient procesul de conducere a navei.

Deși simulatorul a fost achiziționat în urmă cu zece ani, tehnologia lui se clasează în topul celor mai noi. În acest moment, simulatorul valorează peste un milion de euro.

Entuziasmul și implicarea tinerilor studenți la utilizarea tehnologiei face ca fiecare examen să fie ușor de promovat. Simulatorul pune la dispoziție zece nave pe care studenții au ocazia să navige virtual, în opt zone geografice.

Datorită rapidității cu care simulatorul se mișcă, participanții aflați la conducerea unei nave virtuale sunt obligati sa nu stea prea mult pe gânduri pentru a lua o decizie, astfel se pot familiariza mai ușor cu camera de comandă.

Președintele senatului a transmis și faptul că anul acesta, noul corp de clădire construit la Baza Nautică va fi inaugurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Farul Constanța – Universitatea Craiova, pe arena lui Hagi

O nouă partidă pentru „Marinarii“ Farul Constanța. După o victorie obținută în deplasare c…